Dorpslandgoed 't Eemgoed: Hoe kan ik dagelijks duurzaam leven

Gesprekken over wonen én idealen.

de WOONCAST

Wonen raakt iedereen, dus ook jou!

Mijn gasten komen uit alle hoeken van de samenleving, zoals mensen die professioneel met wonen bezig zijn, denk aan architecten, adviseurs, aannemers, ontwikkelaars.

Denk ook aan ‘gewone’ mensen met verrassende ideeën of – vooruit – ambtenaren, politici, bestuurders. Én niet in de laatste plaats de Eemgoed bewoners zelf.

Mijn naam is Sant Ruyter, host van de WOONCAST. Luister mee…

Volg de WOONCAST via:

SPOTIFYAPPLE – GOOGLE

1. Sant Ruyter, de host van de Wooncast, trapt af!

Seizoen #1- zomer 2021

Mijn gasten zijn mannen en vrouwen die professioneel met wonen bezig zijn, denk aan architecten, adviseurs, aannemers, ontwikkelaars.

Ik spreek ook graag met ondernemende burgers met verrassende ideeën of aan ambtenaren, politici, bestuurders van gemeenten, provincies en het rijk. En niet in de laatste plaats, denk aan de Eemgoed bewoners, de pioniers van het eerste dorpslandgoed!

Met andere woorden: reken er op dat je heel wat mensen aan het woord zal horen over wonen.

2. Martijn Kieft – regisseur bij de VPRO, ‘vlieg aan de muur’ bij de wording van ‘t Eemgoed.

Martijn Kieft – regisseur bij de VPRO. Hij volgt de wording van ‘t Eemgoed gedurende totaal zo’n drie jaar. Wat drijft deze regisseur om dit verhaal te vertellen als ‘vlieg aan de muur’, zoals hij dat zelf noemt?

Zijn eindproduct zal bestaan uit zes afleveringen van 50 minuten, die vanaf 2023 te zien zal zijn op de Nederlandse televisie.

3. Menno Rubbens – projectontwikkelaar. Over het wel en wee van projectontwikkeling.

Menno Rubbens – projectontwikkelaar bij cepezed architecten te Delft, het architectenburo dat ‘t Eemgoed concept handen en voeten gaf.

Samen met de initiatiefnemers van ‘t Eemgoed vormde Menno de Eemgoed ontwikkel BV, met als enig doel de realisatie van het eerste dorpslandgoed.

Luister mee naar de rollercoaster van een projectontwikkeling…

4. Timo Vanderhoeven – archeoloog. Over iets dat eigenlijk niet kan, maar toch gewoon gebeurd.

Vandaag spreek ik met Timo Vanderhoeven – archeoloog bij buro EARTH. Over iets dat eigenlijk niet kan, maar toch gewoon gebeurd, namelijk een foutieve kaart in  het bestemmingsplan! Met nogal wat gevolgen, zoals een jaar vertraging en vele tonnen euro’s extra kosten! Luister mee…

5. Tjarda Driessen – deskundig in VVE zaken en vastgoed beheer, óók voor ‘t Eemgoed.

Tjarda is bij de ontwikkeling van Eemgoed betrokken in de vorm van haar buro Organique, dat wij gemakshalve het Eemgoed Projectburo hebben genoemd. Zij is het eerste aanspreekpunt voor kopers geworden. Luister mee naar haar ervaringen…

6. Florian Spreij – kopersbegeleider. Over zijn heilige graal en de kopers van een nieuwbouw woning.

Vandaag spreek ik met Florian Spreij, kopersbegeleider.

Geloof het of niet, het gesprek komt al snel op het aanleggen van een extra stopcontact in een nieuwbouw woning en waarom dat een paar honderd euro méérwerk kost. Een verhaal dat lastig is uit te leggen, maar niet door Florian. Hij laat je meekijken door de ogen van kopers. En, hij onthult wat zijn heilige graal in dit werk is. Luister mee…

Meepraten in de WOONCAST?

Heb je een woondroom, een ambitie, een ervaring? Laat van je horen…

Mijn naam is Sant Ruyter, ik ben de host van de WOONCAST. Je kunt mij per email of telefonisch bereiken via wooncast@2OPEN.nl | +31(0)85 30 35 815.

Volg de WOONCAST via:

SPOTIFYAPPLE – GOOGLE

Pin It on Pinterest