De volgende Meetup is op zaterdag 7 april 2018

Een droom in handen…

1 – Welkom op de Meetup van zaterdag 7 april 2018 van 11.00 tot 15.00 uur op locatie. 

2 – De zekerheid van een (voorlopige) plaats op ‘t Eemgoed.

3 – Toegang tot de online (Google+) Eemgoed community.

4 – Optanten die vóór 1 mei 2018 hun Koopintentie nemen doen dat tegen de huidige prijzen.

5 – De Optiebetaling van 450 euro per huishouden wordt verrekend met je woningprijs. 

Lees hier online de Optieovereenkomst voor ‘t Eemgoed

Waarom een Optie?

Als optant voel je ‘n ja voor ‘t Eemgoed. En met een optie neem je de tijd om kennis te maken en je koopbeslissing voor te bereiden. Bovendien weet je als optant dat je (voorlopig) een plaats hebt op ‘t Eemgoed.

Waarom €450?

Wij mikken bewust op mensen die al voldoende hebben rondgekeken en goed weten wat ze willen (en wat ze níet willen). Daar maken we tijd voor, we richten een kennismakingsproces in en we bieden ze een onvergetelijke Meetup op locatie aan. De optiefee van €450 dekt een deel van de kosten die we maken.

Optanten kunnen we beloven dat ze hun aanstaande buren ontmoeten. Want twee van de drie Optanten nemen aansluitend op een Meetup een Koopintentie (een definitieve plaats op ‘t Eemgoed), weten we ondertussen.

Waarom binnenkort Wachtopties?

We introduceren de Wachtoptie omdat niet alle huidige aspirant kopers tot de definitieve koop komen. Zoals dat gaat in het leven: keuzen veranderen. Kortom, ‘n deel van de woningen komen in de loop van de tijd wéér beschikbaar. Díe woningen kunnen we direct aan Wachtoptanten aanbieden.

Op korte termijn gaan we Wachtopties aanbieden.

De projectontwikkeling

Validatie

De validatie van ‘t Eemgoed (of er wel voldoende belangstelling was) is succesvol verlopen en afgerond in 2017. Het resultaat hiervan is dat er ruimte is voor 84 huishoudens op zeven hectaren landgoed.

Planontwikkeling

Looptijd: lente 2017 tot in de zomer 2018.

Deelname: optanten nemen een koopintentie en doen een eerste aanbetalingen.

Activiteiten: schetsontwerpen en ideeën omzetten in concrete plannen. Onder andere door het houden van ateliers (architectuur, landschap, sociaal).

Binnen de randvoorwaarden van het concept dorpslandgoed en de spelregels van Oosterwold, bepalen het ontwerpteam en de toekomstige bewoners hoe ‘t Eemgoed eruit gaat zien. Deze fase eindigt met het tekenen van de koopcontracten vanaf april 2018.

Realisatie

Looptijd: herfst 2018 tot in de herfst 2019

Activiteiten: grond- en bouwwerkzaamheden, activiteiten in de vereniging van eigenaars (vve). Vanaf nu start de financiering door de kopers (middels bouwdepots).

Wonen

Looptijd: vanaf de herfst 2019 tot in de toekomst

Activiteiten: Leven in verbinding met de aarde en elkaar

Híer neem je je Optie 

Je optie is geldig na je aanmelding hieronder en je iDEAL betaling. De Optie overeenkomst en de factuur van je betaling sturen we je daarna toe per email.

Lees hier de Optieovereenkomst voor ‘t Eemgoed

Optieprijs € -

Dit is wat mensen met een Optie beweegt

Een greep uit al die motivaties…

Wij vinden dit project interessant vanwege de groene omgeving, de duurzame levensstijl en een prettige community. (Amsterdam)

*

Wij willen graag duurzaam, groen en in een diverse gemeenschap  wonen. Want vele handen maken licht werk. Dat lijkt ons wel wat. (Vorden)

*

Een bijzonder initiatief wat aansluit bij onze waarden: natuur, vrijheid, samen genieten. Daarbij een mooie plek voor onze jonge kinderen om met de natuur de wereld te ontdekken. (Rotterdam)

*

Dit is echt iets voor mij, echt duurzaam en in een gemeenschap leven. En ik zoek al een tijdje woonruimte tussen Almere en Amersfoort. (Goirle)

Het lijkt ons prachtig om op deze manier buiten te leven, modern, duurzaam enfamilie. (Amsterdam)

*

Het concept van een dorpslandgoed spreekt ons aan. De uitdaging zal zijn een gezonde gemeenschap te ontwikkelen waarin voldoende ruimte is voor het individu. Daar dragen we graag aan bij. (Marknesse)

*

We willen graag meer ruimte om ons heen en op een prettige manier “samen leven” met gelijkgestemden. (Enschede)

*

Sinds mijn volwassen zoon en dochter het gezinshuis hebben verlaten en geheel op eigen benen staan ben ik op zoek naar andere woonplek, echter kan het nog niet vinden. Dit project spreekt me erg aan vanwege de directe verbinding met natuur en medemens. (Almere)

Als we ons nu voorstellen dat we over twee jaar op deze plek wonen, op dit bijzondere dorpslandgoed, dan voelen we rust en enthousiasme; een grote en duidelijke “JA!”. We kijken er naar uit om dit avontuur met jullie aan te gaan en om hier samen iets heel moois van te maken. En uiteraard om hier, als alles klaar is, samen te gaan leven en genieten! (Leusden)

*

Het idee moet verder. (Hilversum)

Wij hebben interesse in een koopwoning bij ‘t Eemgoed, omdat de aspecten van duurzaamheid, buiten zijn / leven en sociale omgeving voor ons van groot belang zijn. Daarbij is het prettig dat Amsterdam voor ons makkelijk bereikbaar blijft. (Amsterdam)

*

Ik wil dat dit project er komt. (Den Haag)

Pin It on Pinterest