Eerstvolgende Meetup: zaterdag 13 januari 2018

Met een optie heb je een droom in handen

 

1 – De zekerheid van een (voorlopige) plaats op ‘t Eemgoed. 

2 – Welkom op de eerstvolgende Meetup, zaterdag 13 januari 2018 van 11.00 tot 15.00 uur. 

3 – Toegang tot de online Eemgoed community.

4 – De mogelijkheid tot het nemen van een versnelde route naar een koopintentie (mede in verband met het Atelier op 16 december 2017).

5 – De Optiebetaling van 450 euro per huishouden (wordt verrekend met je woningprijs).

Lees hier online de Optieovereenkomst voor ‘t Eemgoed

Waarom een Optie voor €450?

Wij mikken bewust op mensen die al voldoende hebben rondgekeken en goed weten wat ze willen (en wat ze níet willen). Daar maken we tijd voor, we richten een kennismakingsproces in en we bieden ze een onvergetelijke Meetup op locatie aan. De optiefee van €450 dekt een deel van de kosten die we hiervoor maken.

Optanten kunnen we beloven dat ze hun aanstaande buren ontmoeten. Want twee op de drie Optanten nemen aansluitend een Koopintentie (een definitieve plaats op ‘t Eemgoed), weten we ondertussen. 

Compact wonen én toegang tot alle gedeelde voorzieningen en landgoedfuncties

Het nemen van een Optie op ‘t Eemgoed betekent:

  • Het bezit van een woning naar keuze met privé tuin (vrij op naam), gebruiksklaar.
  • Gebruik van de gezamenlijke landgoedfuncties (ca 60.000 m2).
  • Gebruik van de gedeelde opstalvoorzieningen voor privé, werk en landgoedleven (ca 1.000 m2).


De verkoopprijzen

De prijzen zijn incl BTW, vrij op naam (VON), een gebruiksklare oplevering, inclusief de beschikking over 1.000 m2 opstalvoorzieningen voor privé, werk en landgoedleven én alle aanwezige landgoedfuncties.

woning XS – 30 m2 – woning met één slaap/werkkamer –  €137.500

woning S – 60m2 – woning met twee slaap/werkkamers –  €192.500

woning S+ – 75m2 – woning met twee slaap/werkkamers –  €247.500

woning M – 90m2 – woning met drie slaap/werkkamers –  €291.500

woning M+ – 105m2 – woning met drie slaap/werkkamers –  €346.500

woning L – 120m2 – woning met vier slaap/werkkamers –  €390.500

woning XL – 150m2 – woning met vijf slaap/werkkamers –  €489.500

De servicebijdragen per maand zijn circa €100. Deze worden in de volgende fase nader uitgewerkt. Ze zijn in nu taakstellend opgenomen. De verkoopprijzen in deze tabel gelden tot 1 februari 2018.

De ‘versnelde’ route voor optanten

Deze route is een mogelijkheid indien je versneld een Koopintentie wenst te nemen. Dat betekent in zo’n geval dat je bijvoorbeeld meedoet in een Atelier, vóórdat je een Meetup hebt bezocht. Met een Koopintentie ontvang je ook een definitief volgnummer in het project.

We noemen deze versnelde route hier omdat er een Atelier gepland staat op 16 december 2017 waarin het Voorlopig Ontwerp wordt gepresenteerd.

Als je versneld wilt doorpakken kan dat nadat we je (telefonisch) hebben gesproken om de wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen. Neem met ons contact op als je zulks overweegt.

De indicatieve plattegronden

Een indicatieve plattegrond is een plattegrond die aangeeft wat de verschillende gebruiksruimten kúnnen zijn. Het betekent zeker niet: de indeling van de plattegrond. In de volgende fase vindt nadere uitwerking plaats.

Het schetsontwerp voor de plattegronden

Om je een goed beeld mee te geven: ná de schetsontwerpen volgt het Voorlopig ontwerp en tot slot het Definitief ontwerp. Onderstaand zie je dus de eerste schetsen.

De projectontwikkeling

Validatie

Afgerond: deze periode van validatie is succesvol verlopen (april en mei 2017). Een overtuigende groep van belangstellenden heeft zich als optant aangemeld. 

Op de feestelijke Meetup van 13 mei 2017 hebben de eerste optanten elkaar ontmoet. Er waren in totaal zo’n 160 volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). Aansluitend waren er op 17 juni en 28 oktober een tweede en derde Meetup op locatie voor nieuwe optanten. Per 1 december 2017 tellen we 57 Kopers (houders van een Koopintentie). Tweederde van de woningen zijn daarmee al verkocht. 

Planontwikkeling

Start: Juni 2017

Looptijd: 10 maanden

Deelname:  optanten nemen een koopintentie en doen de eerste aanbetalingen.

Activiteiten: schetsontwerpen en ideeën omzetten in concrete plannen. Onder andere door het houden van ateliers (architectuur, landschap, sociaal).

Binnen de randvoorwaarden van het concept dorpslandgoed en de spelregels van Oosterwold, bepalen het ontwerpteam en de toekomstige bewoners hoe ‘t Eemgoed eruit gaat zien. Deze fase eindigt met het tekenen van de koopcontracten vanaf april 2018.

Realisatie

Start: augustus 2018

Looptijd: zo’n 12 maanden

Activiteiten: grond- en bouwwerkzaamheden, activiteiten in de vereniging van bewoners. Vanaf nu start de financiering door de kopers (middels bouwdepots).

Wonen

Start: juni 2019

Looptijd: tot in de toekomst

Activiteiten: Leven in verbinding met de aarde en elkaar

De Eemgoed brochure

Elke Optant krijgt deze brochure in drukwerk per post toegezonden (drie exemplaren).

Híer neem je je Optie 

Je optie is geldig zodra je je hieronder hebt aangemeld en de iDeal betaling hebt verricht. De Optie overeenkomst en de factuur van je betaling sturen we je daarna toe per email.

Lees hier de Optieovereenkomst voor ‘t Eemgoed

Optieprijs € -

Dit is wat mensen met een optie beweegt

Een greep uit al die motivaties…

Wij vinden dit project interessant vanwege de groene omgeving, de duurzame levensstijl en een prettige community. (Amsterdam)

*

Wij willen graag duurzaam, groen en in een diverse gemeenschap  wonen. Want vele handen maken licht werk. Dat lijkt ons wel wat. (Vorden)

*

Een bijzonder initiatief wat aansluit bij onze waarden: natuur, vrijheid, samen genieten. Daarbij een mooie plek voor onze jonge kinderen om met de natuur de wereld te ontdekken. (Rotterdam)

*

Dit is echt iets voor mij, echt duurzaam en in een gemeenschap leven. En ik zoek al een tijdje woonruimte tussen Almere en Amersfoort. (Goirle)

Het lijkt ons prachtig om op deze manier buiten te leven, modern, duurzaam enfamilie. (Amsterdam)

*

Het concept van een dorpslandgoed spreekt ons aan. De uitdaging zal zijn een gezonde gemeenschap te ontwikkelen waarin voldoende ruimte is voor het individu. Daar dragen we graag aan bij. (Marknesse)

*

We willen graag meer ruimte om ons heen en op een prettige manier “samen leven” met gelijkgestemden. (Enschede)

*

Sinds mijn volwassen zoon en dochter het gezinshuis hebben verlaten en geheel op eigen benen staan ben ik op zoek naar andere woonplek, echter kan het nog niet vinden. Dit project spreekt me erg aan vanwege de directe verbinding met natuur en medemens. (Almere)

Als we ons nu voorstellen dat we over twee jaar op deze plek wonen, op dit bijzondere dorpslandgoed, dan voelen we rust en enthousiasme; een grote en duidelijke “JA!”. We kijken er naar uit om dit avontuur met jullie aan te gaan en om hier samen iets heel moois van te maken. En uiteraard om hier, als alles klaar is, samen te gaan leven en genieten! (Leusden)

*

Het idee moet verder. (Hilversum)

Wij hebben interesse in een koopwoning bij ‘t Eemgoed, omdat de aspecten van duurzaamheid, buiten zijn / leven en sociale omgeving voor ons van groot belang zijn. Daarbij is het prettig dat Amsterdam voor ons makkelijk bereikbaar blijft. (Amsterdam)

*

Ik wil dat dit project er komt. (Den Haag)

Pin It on Pinterest