Veel mensen zijn er mee bezig: zelfvoorziening, energieneutraal, sociaal verbonden wonen. Nú krijg je de mogelijkheid deze stap te zetten.  

Met een optie op ‘t Eemgoed heb je een droom ‘in handen’


Half september 2017 start de laatste verkoopfase. Dat begint met het nemen van een optie. Een optie betekent:

1 – De zekerheid van een plaats (met volgnummer) voor tenminste 30 dagen. 

2 – Toegang tot de online community waar woon- en leefwensen worden uitgewisseld.

3 – Een Meetup in begin oktober op locatie (op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur). 

4 – Een optieprijs van €450 per huishouden (wordt verrekend met de koopsom).

5 – De mogelijkheid om je optie in te ruilen voor een koopintentie. 

 

Het landgoed, de woningen en de prijzen

Landgoed impressie 't Eemgoed Oosterwold

Impressie van ‘t Eemgoed – de ‘long houses’ in vogelvlucht – elke woning heeft een vrij uitzicht – het landschap loopt over de woningen – de gedeelde voorzieningen zijn opgenomen in de long houses.

Impressie woningen dorpslandgoed

Impressie van ‘t Eemgoed – één van de doorgangen.

Compact wonen én toegang tot alle gedeelde voorzieningen en landgoedfuncties

De koop van een woning op ‘t Eemgoed is inclusief:

1- Het bezit van een woning naar keuze met privé tuin (vrij op naam).

2 – Het lidmaatschap van de woonvereniging, die toegang geeft tot de gezamenlijke landgoed gronden en de gedeelde voorzieningen.

3 – Het recht van gebruik van de gedeelde voorzieningen zoals flexplekken voor kunst, ambacht, mensen- en kenniswerk, ontmoetingsruimten met doe het zelf horeca, logeerplaatsen, stallen en schuren voor het landgoedleven. Totaal circa 1.000 m2.

4 – Het recht van gebruik van het landgoed en haar landgoedfuncties, zoals de weiden, tuinen, natuurgronden en al datgene waar bewoners nog meer toe besluiten. Het totale landgoed heeft een omvang van circa 70.000 m2.

woning XS – 30 m2 – woning met één slaap/werkkamer –  €137.500

woning S – 60m2 – woning met twee slaap/werkkamers –  €192.500

woning S+ – 75m2 – woning met twee slaap/werkkamers –  €247.500

woning M – 90m2 – woning met drie slaap/werkkamers –  €291.500

woning M+ – 105m2 – woning met drie slaap/werkkamers –  €346.500

woning L – 120m2 – woning met vier slaap/werkkamers –  €390.500

woning XL – 150m2 – woning met vijf slaap/werkkamers –  €489.500

De servicebijdragen per maand zijn circa €100. Deze worden in de volgende fase nader uitgewerkt en zijn in deze fase taakstellend opgenomen. De prijzen in deze tabel gelden tot 1 december 2017.

De indicatieve plattegronden

Een indicatieve plattegrond is een plattegrond die aangeeft wat de verschillende gebruiksruimten kúnnen zijn. Het betekent zeker niet: de indeling van de plattegrond. In de volgende fase vindt nadere uitwerking plaats.

Fasering van de projectontwikkeling

Validatie

Afgerond: deze periode van validatie is succesvol verlopen (april en mei 2017). Een overtuigende groep van belangstellenden heeft zich als optant aangemeld. 

Op de feestelijke Meetup van 13 mei 2017 hebben zij elkaar ontmoet. Er waren in totaal zo’n 160 volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). En  op 17 juni was er een kleinschalig Meetup Cafe, met zo’n 30 bezoekers.

Planontwikkeling

Start: Juni 2017

Looptijd: 10 maanden

Deelname:  optanten nemen een koopintentie en doen de eerste aanbetalingen.

Activiteiten: schetsontwerpen en ideeën omzetten in concrete plannen. Onder andere door het houden van ateliers (architectuur, landschap, sociaal).

Binnen de randvoorwaarden van het concept dorpslandgoed en de spelregels van Oosterwold, bepalen het ontwerpteam en de toekomstige bewoners hoe ‘t Eemgoed eruit gaat zien. Deze fase eindigt met het tekenen van de koopaanneem overeenkomsten.

Realisatie

Start: april 2018

Looptijd: zo’n 12 maanden

Activiteiten: grond- en bouwwerkzaamheden, activiteiten in de vereniging van bewoners. Vanaf nu start de financiering door de kopers (middels bouwdepots).

Wonen

Start: april 2019

Looptijd: tot in de toekomst

Activiteiten: Leven in verbinding met de aarde en elkaar

Straks neem je híer je optie 

Een optie is de eerste concrete stap naar wonen op ‘t Eemgoed

De laatste fase van verkoop gaat medio september 2017 van start. Als je daar dicht bij wilt zijn, laat je ons dat nú weten. 

Dit is wat mensen met een optie beweegt

Een greep uit al die motivaties…

Wij vinden dit project interessant vanwege de groene omgeving, de duurzame levensstijl en een prettige community. (Amsterdam)

*

Wij willen graag duurzaam, groen en in een diverse gemeenschap  wonen. Want vele handen maken licht werk. Dat lijkt ons wel wat. (Vorden)

*

Een bijzonder initiatief wat aansluit bij onze waarden: natuur, vrijheid, samen genieten. Daarbij een mooie plek voor onze jonge kinderen om met de natuur de wereld te ontdekken. (Rotterdam)

*

Dit is echt iets voor mij, echt duurzaam en in een gemeenschap leven. En ik zoek al een tijdje woonruimte tussen Almere en Amersfoort. (Goirle)

Het lijkt ons prachtig om op deze manier buiten te leven, modern, duurzaam enfamilie. (Amsterdam)

*

Het concept van een dorpslandgoed spreekt ons aan. De uitdaging zal zijn een gezonde gemeenschap te ontwikkelen waarin voldoende ruimte is voor het individu. Daar dragen we graag aan bij. (Marknesse)

*

We willen graag meer ruimte om ons heen en op een prettige manier “samen leven” met gelijkgestemden. (Enschede)

*

Sinds mijn volwassen zoon en dochter het gezinshuis hebben verlaten en geheel op eigen benen staan ben ik op zoek naar andere woonplek, echter kan het nog niet vinden. Dit project spreekt me erg aan vanwege de directe verbinding met natuur en medemens. (Almere)

Als we ons nu voorstellen dat we over twee jaar op deze plek wonen, op dit bijzondere dorpslandgoed, dan voelen we rust en enthousiasme; een grote en duidelijke “JA!”. We kijken er naar uit om dit avontuur met jullie aan te gaan en om hier samen iets heel moois van te maken. En uiteraard om hier, als alles klaar is, samen te gaan leven en genieten! (Leusden)

*

Het idee moet verder. (Hilversum)

Wij hebben interesse in een koopwoning bij ‘t Eemgoed, omdat de aspecten van duurzaamheid, buiten zijn / leven en sociale omgeving voor ons van groot belang zijn. Daarbij is het prettig dat Amsterdam voor ons makkelijk bereikbaar blijft. (Amsterdam)

*

Ik wil dat dit project er komt. (Den Haag)

Pin It on Pinterest