Dorpslandgoed 't Eemgoed: Hoe kan ik dagelijks duurzaam leven

Sant Ruyter | lente 2019 (update) | leestijd zo’n 6 minuten |

Wij geloven in een toekomst die nieuwe sociale structuren schept. Naast familielijnen vanuit geboorte, gaat het ook om gemeenschappen die verwantschap ervaren.

De motieven van Eemgoed bewoners

Wij tellen vier (groepen van) motieven. 

Motief 1 – Ik heb alles en toch mís ik iets…

Veruit de meeste gezinnen, stellen, singles hebben het prima.

En toch kan er een gevoel van onbehagen sluimeren. Is dit alles? Kan ik zo nog tien jaar verder? Wat zou ik nog kunnen realiseren, vanaf nu?

Wij denken dan vooral aan méér verbinding, bijvoorbeeld met de aarde, je voedsel, dieren, buitenleven. Of meer verbinding met buren en andere huishoudens.

Motief 2 – Wáár wil ik dat mijn kinderen opgroeien?

Het vormen van een gezin is een ‘life event’.

Dan komen er vanzelf essentiële vragen op. Waarom hier? Waarom zo? Wat zijn m’n alternatieven? Je ruimtelijke omgeving doet er ineens toe, voor jou en je kinderen.

Deze vragen kennen wij, als initiatiefnemer, goed omdat we zelf door dit proces zijn gegaan. Zo zijn wij uiteindelijk dit initiatief begonnen.

Motief 3 – Ik ben alleengaand en wil méér verbinding

Je leeft alleen.

Vanuit een overtuiging, een goed gevoel, of omdat het je overkomen is. Hoe dan ook, vanaf hier wil je meer in gemeenschap leven. Met de aarde, met anderen. Op een manier die bij jou past. En waar jezelf vorm aan geeft met anderen.

Motief 4 – Hoé wil ik oud worden?

Vroeg of laat sta je ervoor.

Je voelt dat je ouder wordt en dat het leven eindig is. Hoe wil je dat die laatste fase eruit ziet? Wat wil je nog bijdragen of achterlaten? En, door wat en wie wil je omringd zijn?

Het is eenzelfde kwaliteit als geboren worden, vermoeden wij, je leeft in een grensgebied. Wij spreken – bij ons thuis – over leven op aarde of in de sterren.

 

Je gedroomde leefomgeving bestaat. Eens?

Maak dan hieronder je belangstelling kenbaar en je ontvangt een brochure per post.

Pin It on Pinterest