Dorpslandgoed 't Eemgoed: Hoe kan ik dagelijks duurzaam leven

Sant Ruyter | lente 2017 | leestijd zo’n 5 minuten |

Het kopen van een woning op ‘t Eemgoed is een life event. Je leven gaat bewust in verandering. Nieuwe buren, nieuwe omgeving, nieuwe… (ga zo maar door). Je verlangt naar een andere leefstijl, dus je kiest ervoor. Maar wanneer kun je die stap ook echt zetten?

Ok, je bent verliefd op het idee Eemgoed (net als wij). En wat nu? Ben jij een vroege of een late koper?

Hoe werkt de woningmarkt?

Zodra een woning te koop staat, weet je het antwoord op elke vraag. Bijvoorbeeld op Funda (de huizensite). Je weet precies waar je aan toe bent. Alle informatie is beschikbaar. In de vorm van gedetailleerde tekeningen, foto’s en verkoopinformatie. Je weet precies wat je krijgt (hoewel je het leven met je buren zelf moet ervaren). Dat moment op ‘t Eemgoed komt natuurlijk ook. Zover is het alleen nú nog niet.

Wij hebben een andere route gekozen.

En zó zijn wij gestart

In een eerdere column kon je lezen dat wij als praktisch idealisten onze leefomgeving wilden scheppen. Dat is uiteindelijk ons werk geworden. Zodat de kans op realisatie 100% wordt. Zover zijn we nu. Wij wilden weten of onze woonideeën aanslaan. Dat weten we nu.

Door het uitgeven van opties hebben we ervaren dat het idee Eemgoed (en het concept dorpslandgoed) een oerverlangen is bij heel veel mensen. Gezinnen, stellen, singles. Daarom weten we: we kunnen door. Het lukt met deze mensen.

Over kopers én kopers

Je hebt de mensen van het eerste uur (de innovators en de early adopters).

Die kunnen leven met de voortgang van het ontwerpproces én het feit dat veel detailinformatie nog gaat komen. Ze weten bijvoorbeeld (nog) niet waar hun woning precies staat of hoe de plattegrond eruit ziet. Onze optanten weten: dít is het, hier wil ik bij zijn. Ze leveren nu al hun inbreng. Zodra ze een koopintentie nemen, blijven ze betrokken bij de voortgang. Onze indruk is dat de optanten uit dit hout gesneden zijn. Ze hebben allemaal iets pionierends.

Én je hebt mensen, die méér antwoorden nodig hebben. Die stappen in als het ontwerpproces (bijna) is afgerond en zodra de meeste of alle detailinformatie bekend is. Die wachten tot uiterlijk december 2017 met een koopintentie (als ze er nog zijn tegen die tijd).

Nog eens op een rij: de (on)zekerheden

Dit is wat al zeker is: de locatie Flevoland, het longhouse concept, de compacte landgoed woning, de waaier aan gedeelde voorzieningen (voor privé, werk, landgoed), het landgoed idee mét haar functies, de gerenommeerde partijen waarmee we samenwerken. Én niet te vergeten, het feit dat je zelf betrokken kunt blijven (ateliers en meetup café’s) zodra je een koopintentie neemt (met de zekerheid van een volgnummer).

En wat je ook zeker weet: je kunt ons bellen met je vragen (als ze niet bij de FAQ staan).

Sta nog eens stil bij deze onzekerheden: de detaillering van de woning (denk aan plattegronden, eigen ideeën), de energievoorziening (wind of zonnecel of beiden), het landgoed en de precieze functies (wat wél en wat niet), de hoogte van servicekosten (nu: €100 per maand taakstellend), de vorm van samenwerken en beslissingen nemen en al die dingen waar je nu misschien nog van wakker ligt…

Je weet zelf wel of je een vroege of late koper bent (zeker als je dit gelezen hebt)

Vroege kopers kunnen vanaf half juni 2017 instappen. Ze krijgen een volgnummer voor een woning naar keuze. Verder beslissen ze mee waar mogelijk.  Late kopers wachten kiezen hun moment tussen juni 2017 en rond oud en nieuw 17/18. Dan is de ontwerpfase geheel afgerond. Zolang er woningen beschikbaar zijn, kunnen ze instappen.

Blijf met ons in contact

| www.eemgoed.nl | Veelgestelde vragen | Meetup impressie | mail@2OPEN.nl | 085 30 35 815 |

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest