Veel mensen zijn er mee bezig: zelfvoorziening, energieneutraal, sociaal verbonden wonen. Nú krijg je de mogelijkheid deze stap te zetten.  

Met een optie op ‘t Eemgoed heb je een droom ‘in handen’

 

De optanten van het eerste uur (dat waren er méér dan 50 in 12 dagen) hebben laten zien dat ‘t Eemgoed een gewilde leefomgeving is. Daarna is een stroom aan optanten gevolgd. Tot aan de dag van vandaag.

Er is ruimte op ‘t Eemgoed voor 84 woningen op 7 hectaren grond. Er zijn op dit moment nog enkele opties beschikbaar. Onderaan deze pagina schrijf je je in als optant.

 

 

Dit is een optie waard (zolang ze er zijn)…

  1. Uitnodiging voor de eerstvolgende Meetup op locatie
  2. Toegang tot de online community, waar je al die anderen ook (een beetje) leert kennen
  3. Je kunt je woon- en leefwensen kenbaar maken én je denkt mee over ‘t Eemgoed
  4. Je optie blijft van waarde, totdat alle plaatsen bezet zijn op ‘t Eemgoed (maximaal 84 woningen)

Het landgoed, de woningen en de prijzen

Landgoed impressie 't Eemgoed Oosterwold

Impressie van ‘t Eemgoed – de ‘long houses’ in vogelvlucht (door cepezed in opdracht van 2OPEN) – elke woning heeft een vrij uitzicht – de entrees van de woningen lopen via de landschapsdaken – de gedeelde voorzieningen zijn opgenomen in de long houses.

Impressie woningen dorpslandgoed

Impressie van ‘t Eemgoed met zicht op het middenplein (door cepezed in opdracht van 2OPEN)

Compact wonen én toegang tot alle gedeelde voorzieningen

De prijzen van de woningen (met eigen tuin) zijn inclusief het gebruik van het landgoed en de gedeelde voorzieningen voor privé én werk. Er is één type woning in vijf maten.

De gedeelde voorzieningen bestaan uit flexplekken voor kunst, ambacht en kenniswerk, ontmoetingsruimten met doe het zelf horeca, extra logeerplaatsen. In de woonvereniging bepaal je met elkaar de overige functies.

woning XS – 30 m2 – woning met één slaap/werkkamer –  €125.000

woning S – 60m2 – woning met twee slaap/werkkamers –  €175.000

woning M – 90m2 – woning met drie slaap/werkkamers –  €265.000

woning L – 120m2 – woning met vier slaap/werkkamers –  €355.000

woning XL – 150m2 – woning met vijf slaap/werkkamers –  €445.000

Alle woningen hebben een prijs van ongeveer €3.000 per m2. Uitgezonderd de startwoning, XS, deze kost ongeveer €4.000 per m2. Dat heeft te maken met alle basisvoorzieningen die ook voor de kleinste woning gelden.

De servicebijdragen per maand zijn circa €100. Deze worden in de volgende fase nader uitgewerkt.

De principe plattegronden

De onderstaande plattegronden van de woningen zijn indicatief. In de volgende fase vindt nadere uitwerking plaats. Dan volgt ook de materialen keuze en die van de installaties. Het uitgangspunt is energieneutraal en zelfvoorzienend.

Hoe ziet het tijdpad eruit?

Validatie

Periode april en mei 2017. Deelname door het kopen van een optie van 450 euro.

Activiteiten Deze validatie periode is succesvol verlopen. Een overtuigende groep van belangstellenden heeft zich als optant aangemeld. Op de feestelijke Meetup van 13 mei 2017 hebben zij elkaar ontmoet. Er waren in totaal zo’n 160 mensen (van baby tot oudje).

Planontwikkeling

Start Juni 2017. Looptijd 10 maanden. Deelname door het nemen van een koopintentie en het doen van de eerste aanbetalingen. Activiteiten wensen en verlangens omzetten in concrete plannen. Onder andere door het houden van ateliers (architectuur, landschap, samenwerken). Binnen de randvoorwaarden van het concept dorpsland en de spelregels van Oosterwold, bepalen de toekomstige bewoners hoe ‘t Eemgoed eruit gaat zien.

Deze fase eindigt met het tekenen van de koopaanneem overeenkomst (april 2018).

Realisatie

Start april 2018. Looptijd 12 maanden. Activiteiten grond- en bouwwerkzaamheden, activiteiten in de vereniging van bewoners. Vanaf nu start de financiering door de kopers (middels bouwdepots).

Wonen

Start april 2019. Looptijd is oneindig. Activiteiten Leven op het landgoed, in verbinding met de aarde en elkaar.

Neem hier je optie 

Toelichting op het invullen

De optieregistratie is een document voor jou (bevestiging van de overeenkomst), voor ons (de initiatiefnemer) en de werkmaatschappij Oosterwold (de verkoper van de grond). 

De werkmaatschappij Oosterwold vraagt je BSN-nummer. Dat is een spelregel in Oosterwold bij de start van een project. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor registratie doeleinden voor het project ‘t Eemgoed.

De Optiebeschrijving en de Optieovereenkomst

De Optiebeschrijving (zie de link hieronder) en de Optieovereenkomst (de invulvelden hieronder) krijg je na aanmelding en betaling per email toegestuurd.

Lees hier de Optiebeschrijving ‘t Eemgoed (PDF, 2A4)

Optieprijs € 450,00

Dit is wat mensen met een optie beweegt

Een greep uit al die motivaties…

Wij vinden dit project interessant vanwege de groene omgeving, de duurzame levensstijl en een prettige community. (Amsterdam)

*

Wij willen graag duurzaam, groen en in een diverse gemeenschap  wonen. Want vele handen maken licht werk. Dat lijkt ons wel wat. (Vorden)

*

Een bijzonder initiatief wat aansluit bij onze waarden: natuur, vrijheid, samen genieten. Daarbij een mooie plek voor onze jonge kinderen om met de natuur de wereld te ontdekken. (Rotterdam)

*

Dit is echt iets voor mij, echt duurzaam en in een gemeenschap leven. En ik zoek al een tijdje woonruimte tussen Almere en Amersfoort. (Goirle)

Het lijkt ons prachtig om op deze manier buiten te leven, modern, duurzaam enfamilie. (Amsterdam)

*

Het concept van een dorpslandgoed spreekt ons aan. De uitdaging zal zijn een gezonde gemeenschap te ontwikkelen waarin voldoende ruimte is voor het individu. Daar dragen we graag aan bij. (Marknesse)

*

We willen graag meer ruimte om ons heen en op een prettige manier “samen leven” met gelijkgestemden. (Enschede)

*

Sinds mijn volwassen zoon en dochter het gezinshuis hebben verlaten en geheel op eigen benen staan ben ik op zoek naar andere woonplek, echter kan het nog niet vinden. Dit project spreekt me erg aan vanwege de directe verbinding met natuur en medemens. (Almere)

Als we ons nu voorstellen dat we over twee jaar op deze plek wonen, op dit bijzondere dorpslandgoed, dan voelen we rust en enthousiasme; een grote en duidelijke “JA!”. We kijken er naar uit om dit avontuur met jullie aan te gaan en om hier samen iets heel moois van te maken. En uiteraard om hier, als alles klaar is, samen te gaan leven en genieten! (Leusden)

*

Het idee moet verder. (Hilversum)

Wij hebben interesse in een koopwoning bij ‘t Eemgoed, omdat de aspecten van duurzaamheid, buiten zijn / leven en sociale omgeving voor ons van groot belang zijn. Daarbij is het prettig dat Amsterdam voor ons makkelijk bereikbaar blijft. (Amsterdam)

*

Ik wil dat dit project er komt. (Den Haag)

Pin It on Pinterest